Vluchtelingen die op Schiphol bescherming vragen, worden direct opgesloten

GEEN VLUCHTELING IN DE CEL!

Alle vluchtelingen die op Schiphol asiel aanvragen, worden opgesloten. Zelfs gezinnen met kleine kinderen. Zij moeten hun asielprocedure in gevangenschap doorlopen, terwijl vluchtelingen die over land zijn aangekomen wel in vrijheid hun asielprocedure mogen afwachten. De procedure kan maanden duren.

Dit moet stoppen!

VluchtelingenWerk Nederland vindt dat vluchtelingen niet in de gevangenis thuishoren.

Ons voorstel

Vluchtelingen die op Schiphol asiel aanvragen, zouden hun asielprocedure in een open asielzoekerscentrum moeten doorlopen, net zoals de vluchtelingen die Nederland over land bereiken.


Ga naar VluchtelingenWerk.nl
Ga voor meer informatie naar leveninveiligheid.nl

31.650 mensen ondertekenden

Tekenen van de petitie is nu niet meer mogelijk. De 31.650 handtekeningen zijn op donderdag 20 juni (Wereldvluchtelingendag) aangeboden aan Bram van Ojik, fractievoorzitter van GroenLinks. Namens de Tweede Kamer nam hij de petitie in ontvangst. De aanbieding vond plaats tijdens de Umbrella March van VluchtelingenWerk. Ruim duizend mensen liepen naar de gevangenis op Schiphol waar vluchtelingen worden opgesloten.Hoe nu verder?
GroenLinks kondigde aan een voorstel te doen voor de afschaffing van grensdetentie. We denken dat meerdere partijen dit voorstel zullen steunen. VluchtelingenWerk verwacht binnenkort ook een reactie van staatssecretaris Teeven op onze petitie.

Op de hoogte blijven?
Abonneer u op onze E-mail Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van belangrijke evenementen en gebeurtenissen rond VluchtelingenWerk Nederland. Vult u alstublieft al uw gegevens in. Dit is nodig om de petitie te ondertekenen. Als u uw e-mailadres invult, kunnen wij u op de hoogte houden van de campagne. Uw gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Sluiten